Vem kommer att minnas?

Just nu är det kallt. Ministern för energi vill att vi sänker temperaturen. Köp en extra tröja. Ja nog kommer vi att minnas inflation och nedsläckning. Men mest mins vi nog högerpartiernas ideologiska nej till vindkraft. Vare sig den planeras på land eller ute till havs.

Nu ska skattebetalarna bidra med miljarder till ny kärnkraft. De kommande tio femton åren handlar högerregeringens energipolitik om att vi ska frysa och helst leva i mörker. Vilka signaler lämnar det vårt levebröd. DVS en industri som leverera produkter som det finns efterfrågan på. Nu handlar det om att ta industrin ett steg vidare. Te.x. tillverkning av stål med hjälp av vätgas. Processen för tillverkning av stål skulle betyda en nyordning som inte inträffat under 1000 år. Vägen bort från kol är en innovation som skulle rädda en betydande del av minskningen av koldioxidutsläppen. Varför då vara motsträviga till förändringen?

Kommer högerregeringen att ha kraft att ta de beslut som behövs. Det råder tveksamhet om projekten ska lyckas då SD styr i bakgrunden.

Om jugfrun

Lyssnar till personer av mitt kön och vad de lyckas mannistera. Sipramil kan vara till hjälp.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna en kommentar